Föreningsbidrag och verksamhet

Föreningen har hittills varit lite dålig på att informera om de bidrag vi blivit beviljade samt vilka arrangemang vi är inblandade i. Här kommer därför en liten uppdatering.

Föreningen har hittills blivit beviljade tre olika bidrag, ett från Svenska kulturfonden och två från Ålands kulturdelegation.

Det första bidraget från Ålands kulturdelegation var på 2.000 euro och pengarna ska i första hand användas till hyres- och marknadsföringskostnader.

Det andra bidraget kom från Svenska kulturfonden och är på 3.000 euro. Mot redovisning kan vi då kvittera ut medel för bl.a. ordnande av olika kurser och verksamheter. I styrelsen kan vi konstatera att pengarna väl kommer till pass eftersom de danskurser vi ordnat hittills inte har varit självbärande. Styrelsen kommer också att skaffa musikanläggning för att underlätt ordnandet av t.ex. socialdanser.

Det tredje bidraget kom i våras från Ålands kulturdelegation och denna gång på 5.000 euro. Dessa pengar är öronmärkta för Scandinavia Shuffle som ordnas i stadshuset i Mariehamn och där Swingskeppet är medarrangör medan Mildreds swingskola är huvudarrangör.

Föreningen är också med på ett hörn på Set Sail for Herräng, där vi ger ett bidrag för genomförandet av seglatsen. Föreningen ger också bidrag till dem som åker iväg till Herräng danslägret för att delta i någon kurs. Det är fortfarande möjligt att ansöka om bidraget mot redovisning av kursbekräftelse om du är medlem i Swingskeppet.

Så även om vi fått en del bidrag så är vår målsättning att alla pengar ska komma swingdansens utveckling på Åland till godo, oberoende om det handlar om att stödja enskilda personer att förkovra sig eller om det är hela grupper som får möjlighet att gå olika kurser. Vår lilla utvärdering av det år som gått visar också på att vi är på rätt väg och att medlemmarna gärna ser mer av samma saker fortsättningsvis. Men en mer ingående information och analys av enkätsvaren kommer i ett senare inlägg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: